Ajvarbiffar med tzatziki och bulgursallad

Här kommer ett middagstips på riktigt goda köttfärsbiffar med ajvar och en bulgursallad med zucchini och morot. För att lite fräschör så blev det en tzatziki med smak av mynta.

Köttfärsblandningen brukar jag göra dagen innan och på så sätt tar middagen bara 30 minuter vilket är toppen med hungriga och trötta barn!

 

Ajvarbiffar med tzatziki och bulgursallad

ca 700 g köttfärs

1 gul lök

3 klyftor vitlök

1 msk rödvinsfond

3 – 4 msk ajvar

1 ägg

Salt och peppar

 

Tzatziki med mynta:

4 dl turkisk eller grekisk yoghurt

2 klyftor vitlök

10 cm gurka

1/2 näve färsk mynta

 

Bulgursallad:

3 1/2 dl bulgur

1-2 zucchini

1 1/2 grönsaksbuljong

3 msk ajvar

1 morot

Lite mynta

 

Riv löken på den grova sidan av rivjärnet och krama ur vätskan.

Finhacka sen löken och blanda med pressad vitlök, ägg, ajvar, rödvinsfond och köttfärs.

Salta och peppra efter smak.

Låt gärna köttfärsen stå ett tag så att den får ta så mycket smak som möjligt.

Forma sen köttfärsen till biffar och stek i olivolja.

 

Koka bulguren enligt förpackningen med grönsaksbuljong.

Skiva zucchinin och blanda med lite olja och salt.

Stek i panna eller grilla i ugnen.

Strimla moroten och hacka myntan.

Blanda bulguren med zucchini, ajvar, mynta och morot.

 

Finhacka myntan för tzatzikin och blanda med yoghurt, pressad vitlök, salt och peppar.

Riv gurkan och krama ur vätskan, blanda sen ihop med yoghurten.

 

Ajvarbiffar med tzatziki och bulgursallad, middagsrecept, köttfärsbiffar
Ajvarbiffar med tzatziki och bulgursallad!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *