Amerikansk afton med southern food

Vi har som sagt ett tema varje lördag (nytt land varje gång). Denna lördag hade vi USA med southern food. Eftersom vi har ätit egen friterad kyckling en hel del och även ribbs så fick det bli något som vi aldrig har gjort tidigare nämligen Gumbo med kyckling.

Till efterrätt gjorde jag en Chocolate peacan pie.

 

Chicken gumbo

1 gul lök

3 klyftor vitlök

2 stjälkar selleri

2 gröna paprikor

400 g tomater

1 kg kyckling lår/klubbor utan skinn

3 dl vatten

1 hönsbuljongtärning

5 tsk cajunkrydda

200 g rökig korv

1 msk tomatpuré

 

Tärna löken och skiva vitlöken.

Skär paprika och selleri.

Fräs kycklingen i olja tills den har fått färg.

Tillsätt vitlök, lök, paprika och selleri.

Fräs några minuter.

Ha i cajunkrydda, tomater, vatten, tomatpuré och buljongtärning.

Låt allt puttra under lock tills kycklingen lossnar.

Skiva korven och stek. Låt den rinna av på papper.

När kycklingen är klar så tillsätter du korven och reducerar ner såsen så att den tjocknar något.

Smaka av med salt.

 

 

Cajunkrydda

2 tsk timjan

2 tsk oregano

2 tsk paprikapulver

1 tsk flingsalt

1 tsk svartpeppar

1/4 cajennpeppar

2 tsk lökpulver

2 tsk vitlökspulver

 

Cornbread

1 ägg

220 g mjölk

160 g vetemjöl

170 g majsmjöl

40 g smör

1 msk honung

1 msk bakpulver

1/2 tsk salt.

 

cornbread, bröd
Cornbread att doppa i chicken gumbo!

 

Blanda de torra ingredienserna i en skål.

Vispa ihop mjölk, smält smör och ägg lite lätt i en annan skål.

Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten.

Smörj en form ca 22-24 cm i diameter.

Grädda i ugnen på 200 C 20 – 25 min.

Servera varm.

 

chicken gumbo, middagsrecept
Chicken gumbo med rökig korv i och med majsbröd

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *