Apelsin- och chokladsnittar

Ni vet de här lite sega och knapriga kolasnittarna som även kallas sirapssnittar, kolakakor, sirapskakor.

Men dessa smakar apelsin och choklad istället!

Så otroligt goda!

 

Apelsin- och chokladsnittar

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 160 g rörsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • ca 250 – 280 g mjöl
  • 3 msk sirap
  • 2 msk kakao
  • Zest från 1-2 apelsiner
  • Lite lite salt
  1. Rör ihop smör och socker tills det har blandats.
  2. Blanda bakpulver, mjöl, och salt i en skål och arbeta in i smörsmeten.
  3. Dela degen i två delar. Tillsätt kakao i ena delen och apelsinzest i den andra delen.
  4. Ställ eventuellt in i kylen en liten stund.
  5. Rulla sen 4 rullar, 2 apelsin och 2 choklad.
  6. Snurra ihop apelsin och choklad och platta till lite med händerna och grädda mitt i ugnen på 165 C i 15 – 20 minuter.
  7. Skär i snittar när de fortfarande är varma och låt svalna.
  8. Ett tips är om det fortfarande är lite puffiga när de kommer ut ur ugnen så klappa till dem lite lätt med handen.
chokladsnittar, tigersnittar, kolakakor
Kakdegen är alltid farligt god, längderna blir kortare och kortare.

 

Apelsin- och chokladsnittar, sirapssnittar, tigersnittar
Apelsin- och chokladsnittar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *