Ärtig risotto med salsiccia

En krämig risotto med söta ärtor och en god salsiccia! Risotton är len och mild och passar bra med en riktigt god korv med mycket smak.

 

 

Ärtig risotto med salsiccia

1 charlottenlök

3 dl risottoris

1 1/2 dl vitt vin

1 -2  tärningar grönsaksbuljong

2 dl parmigiano reggiano

 

150 g gröna ärtor

Salt och Peppar

 

God salsiccia

 

Finhacka löken och fräs mjuk i olivolja utan att den tar färg.

Höj sen värmen och tillsätt risottoriset.

Fräs ända till riset har blivit torrt och blankt.

Lös upp buljongtärningarna i 5 dl kokhett vatten och ställ åt sidan.

Häll på vinet och låt det dunsta bort.

Häll på vatten ca 2 dl åt gången och låt puttra på svag värme.

 

Det kan behövas mer vatten beroende på hur snabbt riset blir klart och om man vill ha mer eller mindre tuggmotstånd.

Smaka av hela tiden och känn efter.

Koka ärtorna lite snabbt.

När det är klart tillsätter du parmareggio reggiano och ärtor.

Smaka av med salt och peppar.

 

Stek salsiccian på medelvärme och skiva upp.

 

Ärtig risotto med salsiccia, risotto, middagsrecept
Ärtig risotto med salsiccia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *