Ärtig sallad med kyckling

Detta är en perfekt middagen varm sommardag. Ärtsalladen går att äta ljummen eller kall och med eller utan protein. Fungerar utmärkt med bara bröd i.

Den är otroligt lätt och fräsch med myntan och citronen.

Ärtig sallad med kyckling

500 g ärtor

2 dl matvete

1 näve persilja

1/2 näve mynta

1-2 msk citron

1-2 msk olivolja

1 klyfta vitlök

1/2 dl valnötter

5 salladslök

200 g fetaost

Flingsalt

Peppar

 

Koka matvete med grönsaksbuljongen enligt förpackningen.

Koka ärtorna ett par minuter i lätt saltat vatten.

 

Skiva salladslöken och finhacka mynta och persilja.

Blanda med ärtor, matvete, grovhackade valnötter och fetaost.

Pressa vitlök och blanda med olivolja, citron, salt och peppar.

Blanda i dressingen i ärtsalladen.

 

ärtsallad, sallad, middagsrecept
En ärtsallad som fungerar utmärkt med bara bröd också.

 

Kyckling i marinad

2-3 stor kycklingfilé (salt, peppar)

 

6 msk olivolja

Zest och saft från 1  stor citron

4 msk finhackad persilja

5 klyftor vitlök

Flingsalt, Peppar

 

Salta och peppra kycklingen och sätt i ugnen på 200 C tills den har en innertemperatur på 72 C.

ta ut den och låt den svalna.

Skiva vitlök och blanda med finhackad persilja, saft och zest från 1/2 citron, och livolja.

Smaka av med salt och peppar.

Skiva kycklingen och låt den ligga i marinaden i några timmar helst över natten.

Ärtig sallad med kyckling, middagsrecept
Ärtig sallad med kyckling!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *