Asiatisk lax med grönsakswok

Just nu så är nog lax med asiatiska inslag favoriten här hemma när det gäller fisk.

Dressingen till det här är så god perfekt med hetta, sälta och lite sötma.

En fräsch laxrätt med mycket smaker!

 

Asiatisk lax med grönsakswok

 

800 g laxfilé

2 msk ingefära

3 msk soja (Kikkoman)

1 msk chilisås

1 1/2 msk honung

1 msk risvinäger

1 msk sesamolja

Lite finhackad purjolök

1/2 lime

3 klyftor vitlök

Lite sesamfrön

 

1/2 purjolök

1 stor morot

1 broccoli

1 paprika

1 msk sesamolja

1 – 2 msk soja

1 – 2 msk ostronsås

Nudlar

 

Dressing

2 tsk sesamolja

3 msk soja

2 tsk honung

3 msk finhackad koriander

2 cm finhackad purjolök

1/2 röd chili

1 klyfta vitlök

Saften + zest från 1 1/2 lime

 

Börja med laxen.

Riv ingefära och vitlöken.

Blanda med soja, chilisås, sesamolja, risvinäger, honung och limesaft.

Täck laxen med marinaden.

Finhacka lite purjolök och strö över och även lite sesamfrön.

Låt gärna laxen stå ett tag så att den drar åt sig så mycket smak som möjligt.

 

Sätt laxen i ugnen på 150 C tills den har en innertemperatur på 49-50 C.

 

Koka  nudlarna al dente i saltat vatten.

Strimla paprika, morot och purjolök.

Stek grönsakerna med lite olja på medelvärme.

Dela broccolin i mindre buketter och släng i pannan.

Tillsätt nudlar, ostronsås, sesamolja och soja.

 

För dressingen är det bara att finhacka chilin och riva vitlöken.

Blanda ihop allt och smaka av.

 

Asiatisk lax med grönsakswok, middagsrecept
Asiatisk lax med grönsakswok och en helt fantastisk dressing!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *