Asiatisk laxsallad

Kände för något fräscht med lite asiatiska smaker. Resultatet blev en väldigt fräsch asiatisk laxsallad med lime, sesamolja, grönsaker och chili bland annat.

En rätt med rena smaker och som inte lägger sig tung.

Ett tips är att smaka av hela tiden för att få det exakt så som man själv känner.

 

 

Asiatisk laxsallad

Dressing:

2 tsk sesamolja

3 msk soja

2 tsk honung

3 msk finhackad koriander

2 cm finhackad purjolök

2 1/2 msk olivolja

1/2 röd chili

1 klyfta vitlök

Saften + zest från 1 1/2 lime

 

Finhacka chilin och riv vitlöken.

Blanda ihop allt och smaka av.

 

 

Laxen

600 g lax

2 1/2 msk soja

1 tsk sesamolja

1 msk ingefära

saft från 1/2 lime

1 msk honung

4 msk rostade sesamfrön

1 klyfta vitlök

 

Riv vitlöken och ingefäran.

Blanda med sesamolja, soja, lime och honung.

Ha på blandningen över laxen och låt den dra åt sig smak i ca 20 minuter.

Strö på rostade sesamfrön.

Ställ i ugnen på 200 C till innertemperaturen når 50 – 51 C.

 

Sallad

2 st morötter

1 förpackning glasnudlar

10 cm purjolök

10 cm rättika

1 stor rödlök

 

Lägg nudlarna i en skål och häll kokande vatten över.

Häll av vattnet när nudlarna har mjuknat.

Strimla grönsakerna och blanda i med nudlarna.

Ha på önskad mängd dressing, ha kvar det som blir över till servering.

 

asiatisk laxsallad, middagsrecept
Asiatisk laxsallad med rena fräscha smaker!

 

delsallad, middagsrecept
Älskar rätter med mycket färg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *