Banan och chokladmuffins med kaffeglasyr

Här kommer ett recept på muffins, saftiga banan och chokladmuffins med kaffeglasyr. Jag har aldrig bakat med banan förut eller ätit bakverk med banan i så jag var högst skeptisk. Resultatet blev överraskande gott och kaffeglasyren passar väldigt bra ihop med dessa muffins.

Dottern som älskar både banan och choklad älskade dessa och sa att det var dem godaste muffinsarna hon hade ätit.

Så släng inte övermogna bananer utan baka lite banan och chokladmuffins istället med ett smarrig kaffeglasyr.

Banan coh chokladmuffins med kaffeglasyr, småkakor recept
Banan coh chokladmuffins med kaffeglasyr

Ingredienser muffins:

150g rumsvarmt smör

2 ägg

160 g socker

90 g farinsocker

2 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

3 msk gräddfil

340 g vetemjöl

4 st mogna bananer

200 g mörk choklad

En nypa salt

 

Ingredienser kaffeglasyr:

75 g mjukt smör

25 g philadelphia

4 msk starkt kaffe

9 msk kakao

5 dl florsocker

 

Gör så här:

Vispa socker, farinsocker och  smör ett par minuter.

Vispa ner ett ägg i taget.

Vispa i gräddfilen.

Mosa bananerna och hacka chokladen och ha i smeten.

Blanda alla torra ingredienser i en separat skål och blanda sedan i med resten av smeten.

Fyll i muffinsformar till 3/4 och grädda i mitten av ugnen på ca 200 C 18 – 26 minuter beroende på ugn och storleken på formarna. Känn med en stick.

Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren och spritsa eller bred över de svala muffinsarna.

banankaka recept, småkakor recept
Saftiga banan och choklad muffins

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *