Blåbärspaj i glas med dulce de leche

En lite somrigare dessert – som en form av blåbärspaj med dulce de leche och i glas. Perfekt att förbereda lite innan.

Nu hade jag blåbär kvar från skogen på landet i frysen som jag använde men snart kommer det nog rabarber som kan vara riktigt gott att byta ut blåbären med.

Att göra desserter i glas är väldigt roligt, dels för att det ofta blir väldigt vackert, sen går det att variera i mängder och att storleken på desserten blir väldigt bra!

 

Blåbärspaj i glas med dulce de leche

  • ca 250 g blåbär
  • Lite socker eventuellt lite vaniljstång

 

  • ca 70 g smör
  • 1 dl siktat dinkel
  • ½ dl grahamsmjöl
  • ½ dl havregryb
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ dl rörsocker
  • 1 msk sirap
  • ½ tsk nymortlad kardemumma
  • Lite lite salt

 

  1. Nyp ihop allt till en smulig massa eller kör i matberedaren (inte blåbären).
  2. Grädda i ugnen på 200 C i ca 15 – 20 minuter.
  3. Rör om då och då och ta ut det när den har fått en gyllenbrun färg.
  4. Koka uppblåbären med lite socker (efter smak) och eventuellt lite vaniljstång.
  5. Vi vill endast koka bort lite vätska och få lite tjockare konsistens.
  6. Varva sen glasen med crumble, whipped cream och blåbär om vart annat.

Whipped cream cheese

  • 3 dl grädde
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 200 g philadelphia
  • 1 msk vaniljsocker
  • Dulce de leche
  1. Vispa grädden i en skål tills det bildas mjuka toppar
  2. Vispa philadelphia, florsocker och vaniljsocker i en annan skål, det blir lösare först och sen fastare.
  3. Blanda samman och vispa upp så att krämen går ihop.
  4. Ringla i lite dulce de leche (rör i dulce de lechen innan så blir den lite lösare) men blanda inte runt dulce de lechen för mycket när du blandat den med gräddkrämen. Man vi se stråk av kolan i glasen sen.

 

Blåbärspaj i glas med dulce de leche, bluberrypie in a jar, blåbärspaj
Blåbärspaj i glas med dulce de leche 😋

blåbärsdessert, blåbärspaj, efterrätt dulce de leche

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *