Bönstroganoff med matvete

 

Vi brukar äta vegetariskt minst en gång i veckan och denna gång svängde jag ihop en vegetarisk bönstroganoff. Bönor och olika grönsaker fungerar utmärkt som alternativ till kött då de både är mättande och näringsrika.

 

Bönstroganoff med matvete

 

1 gul lök

2 klyftor vitlök

1 morot

1/2 zucchini

3 dl lätt creme fraiche

1 1/2 dl grädde

1 dl vatten

1 tsk honung

2 tsk paprikapulver

1 tsk chilipulver

2 msk oregano

2 – 3 msk tomatpuré

1/2 tärning grönsaksbuljong

400 g blandade bönor

 

Finhacka löken och vitlöken.

Fräs löken mjuk i en panna med lite olivolja utan att det tar färg.

Tärna morot och zucchini och fräs med löken.

Krydda med paprikapulver, chilipulver, oregano, salt och peppar.

Tillsätt tomatpuré, buljongtärning, honung, vatten, grädde och creme fraiche.

Låt allt puttra tillsammans.

Tillsätt bönorna på slutet och låt puttra ihop 5 – 10 minuter.

Servera med sallad och matvete.

 

bönstroganoff med matvete, middagsrecept
Bönstroganoff med matvete och sallad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *