Bread by eye

Nu vart det så att batteriet i vågen var slut och hade inget extra.

Så det blev ett bröd där jag enbart gick på känn och så här i efterhand så tror jag att det var något för hög andel vatten samt att

jag borde ha arbetat degen mer efter första vilan.

Tänkte heller inte på att det är varmare inne nu så jäsningen kom igång lite väl mycket innan det åkte in i kylen.

Brödet tappade lite i form vid gräddning med smakade riktigt bra ändå.

 

Bread by eye

Surdeg, råg och vatten som fått bubbla till sig i ca 6 timmar.

Sen vetemjöl, vatten och fördegen som sen autolyser i ca 1 timme.

Arbeta degen några minuter och i med salt.

Vila i ca 1.5 h.

Forma degen och låt den vila i ca 30 minuter.

Forma och lägg i kylen över natten.

Sätt på ugnen på max på morgonen med två plåtar i.

Stjälp upp brödet på ett bakplåtspapper och snitta det.

In i ugnen med en ugnssäker form med kallt vatten.

Sänk värmen till 250 C och grädda i 15 min sänk sedan värmen till 225 – 220 C i 30 minuter eller tills innertemperaturen ligger på 97-98 C.

Låt svalna på galler.

Bread by eye, surdegsbröd
Som sagt inte det vackraste

 

breadbyeye, surdegsbröd
Bread by eye kallas det tydligen när man går efter känsla utan våg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *