Brownie in a jar dessert

Jag behövde hitta på en snabb efterrätt till helgen och jag vet att det är i alla fall 2 som älskar allt med choklad så det fick bli en swirl i glasburkar.

Det blir en blandning av krämigt, mjukt och lite crunch. Sen kompletteras den söta brownien med den lite fräschare krämen och de ganska osöta chokladkakorna. Här är 3 anledningar till att jag gillar dessa desserter som serveras i glas eller burk.

– Det ser ofta väldigt fint ut.

– Det går att variera i oändlighet.

– Det går att förbereda innan.

 

Brownie in a jar dessert

  • 2 ägg
  • 120 g socker/farin
  • 90 g mjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 90 g olja
  • 60 g kakao
  • 1 dl mörka chokladknappar
  • Salt

 

Whipped cream cheese

  • 3 dl grädde
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 200 g philadelphia
  • 1 msk vaniljsocker

 

  1. Gör kakorna enligt detta recept eller använd tex oreos utan (endast de mörka bottnarna)
  2. Blanda alla ingredienserna till brownien.
  3. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper, gärna så att det är så raka kanter som möjligt för att få en så snygg brownie som möjligt.
  4. Grädda i 150 C i ca 30 – 45 minuter. Känn med sticka efter 20 min, den ska vara lite kladdig fortfarande med ändå hålla formen.
  5. Låt den svalna.
  6. Vispa grädden i en skål.
  7. Vispa philadelphia, florsocker och vaniljsocker i en annan skål.
  8. Blanda samman och vispa upp så att krämen. Smula ner lite mer än hälften av chokladkakorna/chokladkexen.
  9. Varva sen glassen med smulad brownie och whipped cream cheese och toppa tillslut med mer söndersmulade kakor.

 

Brownie in a jar dessert - så gott!, browine, chokladdessert
Brownie in a jar dessert – så gott!

 

brownie in a jar, dessert i glass, kladdig brownie
Choklad, kakasmulor, en en härlig whipped cheese cream!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *