Brownie med valnötter

Här kommer ett riktigt smarrigt recept på brownie med valnötter!

Tänk er att ni möts av det mjuka lite kladdiga och chokladiga samtidigt som ni får valnötternas smöriga och nötiga smak och krispighet i kontrast mot browniens mjuka.

Håll koll på ugnen då varje ugn är sig olik, du vill inte ha en torr brownie!

 

Brownie med valnötter

110 g mörk choklad

140 g smör

120 g muscvadosocker

100 g socker

2 ägg + 1 äggula

70 g kakao

85 g mjöl

1 tsk vaniljsocker

100 g valnötter

1o0 g chokladknappar

Flingsalt

 

20 X 20 cm

Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form (20 x 20 ) och spray eventuellt sidorna med lite olja/smör.

 

Smält smör och choklad försiktig tillsammans.

Blanda socker, muscvadosocker, kakao och vaniljsocker tillsammans med det smält smöret och chokladen.

När allt han blandats ordentligt så tillsätter du ett ägg i taget.

När äggen har gått in i smeten ordentligt är det dags att ha i siktat mjöl och en nypa flingsalt (1/4 tsk ungefär) ta efter smak.

Smeten blir ganska tjock.

Vänd ner grovhackade valnötter och chokladknappar.

Bred ut smeten i formen och grädda på 160 C i ca 25 minuter beror väldigt mycket på ugnen så känn efter då och då.

Brownien ska inte dallra i mitten, den ska följa med lite fuktiga smulor upp när man känner efter.

Låt den svalna och njut!

 

Brownie med valnötter, brownies, choklad
Brownie med valnötter – den riktigt chokladiga, mjuka och lite kladdiga brownien möter de knapriga och smöriga valnötterna.

 

brownie, kladdig brownie, brownie med valnötter
Mums!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *