Vill man inte fylla bullarna med kanel men ända ha klassiska bullar så rekommenderar jag dessa med muscvadosocker. Muscvadosockret ger fyllningen lite mer karaktär än att bara använda strösocker.
Bullar med muscvadosocker och vanilj
Poolish
100 g ekologiskt vetemjöl
100 g vatten
1-2 g jäst
Deg
Poolish
5 dl fet mjölk
ca 700-800 g mjöl beroende på lite vilka mjölsorter
12 g salt
ca 70 g rörsocker
ca 20 g sirap
ca 10 g nymortlad kardemumma
100 g smör
Fyllning
200 g smör
150 g muscvadosocker
2 tsk vaniljpulver
20 g mjöl
Lite lite salt
Pensling
Ägg
Pärlsocker
Kvällen (poolish)
Blanda allt för poolishen och låt stå med plastfolie i ca 12 timmar.
Fyllning
Smält en klick av smöret resten av smöret och med muscvadosocker, vanilj, lite lite salt och mjöl.
Morgonen dag 2
Blanda rumsvarm mjölk, sirap, kardemumma och poolish. Tillsätt mjölet lite i taget.
När du har en deg som går ihop bra så låt den vila under plastfolie i ca 1 timme.
Ta upp degen och knåda ihop den, jag slog ihop min mot bordet eller kör den i maskin några minuter.
Arbeta sedan in smör och salt tills degen har blivit jämn och fin.
Låt vila under plastfolie i ca 30 minuter.
Kvala ut degen och bred på fyllningen.
Vik degen dubbel och skär i remsor.
Snurra ihop till en bulle och låt jäsa i formar.
Låt jäsa till dubbel storlek, förslagsvis i en avstängd ugn med lampan på.
Ta ut plåtarna och värm ugnen till 225 C.
Rosta hasselnötterna och pumpakärnorna i en torr panna tills de börjar få lite färg och dofta gott.
Blanda alla ingredienser till toscan utom nötterna och koka tills den har har blivit mer kolalik i konsistensen och färgen.
Blanda i nötterna och fördela över bullarna (pensla bullarna med ägg först).
Grädda i 10 – 20 minuter beroende på storlek.
