Bullar med muscvadosocker och vanilj

Vill man inte fylla bullarna med kanel men ända ha klassiska bullar så rekommenderar jag dessa med muscvadosocker. Muscvadosockret ger fyllningen lite mer karaktär än att bara använda strösocker.

 

Bullar med muscvadosocker och vanilj

Poolish

100 g ekologiskt vetemjöl

100 g vatten

1-2 g jäst

 

Deg

Poolish

5 dl fet mjölk

ca 700-800 g mjöl beroende på lite vilka mjölsorter

12 g salt

ca 70 g rörsocker

ca 20 g sirap

ca 10 g nymortlad kardemumma

100 g smör

 

Fyllning

200 g smör

150 g muscvadosocker

2 tsk vaniljpulver

20 g mjöl

Lite lite salt

 

Pensling

Ägg

Pärlsocker

 

 

Kvällen (poolish)

Blanda allt för poolishen och låt stå med plastfolie i ca 12 timmar.

 

Fyllning

Smält en klick av smöret resten av smöret och med muscvadosocker, vanilj, lite lite salt och mjöl.

 

Morgonen dag 2

Blanda rumsvarm mjölk, sirap,  kardemumma och poolish. Tillsätt mjölet lite i taget.

När du har en deg som går ihop bra så låt den vila under plastfolie i ca 1 timme.

Ta upp degen och knåda ihop den, jag slog ihop min mot bordet eller kör den i maskin några minuter.

Arbeta sedan in smör och salt tills degen har blivit jämn och fin.

Låt vila under plastfolie i ca 30 minuter.

Kvala ut degen och bred på fyllningen.

 

 

Vik degen dubbel och skär i remsor.

Snurra ihop till en bulle och låt jäsa i formar.

Låt jäsa till dubbel storlek, förslagsvis i en avstängd ugn med lampan på.

 

Ta ut plåtarna och värm ugnen till 225 C.

Rosta hasselnötterna och pumpakärnorna i en torr panna tills de börjar få lite färg och dofta gott.

Blanda alla ingredienser till toscan utom nötterna och koka tills den har har blivit mer kolalik i konsistensen och färgen.

Blanda i nötterna och fördela över bullarna (pensla bullarna med ägg först).

Grädda i 10 – 20 minuter beroende på storlek.

 

vaniljbullar, bullar, bullar med vanilj

 

Bullar med muscvadosocker och vanilj, bullar med vaniljfyllning, vaniljbullar
Bullar med muscvadosocker och vanilj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *