Ceasarsallad med en lättare version av ceasardressing

Det finns många varianter på ceasardressing och det här är min variant som är lite lättare och inte lika fet. Eftersom jag har använt mig av yoghurt är den lite tjockare i konsistensen.

 

Sen är smaken som baken och måtten på dressingen är på ungefär, tillsätt mer av det som du tycker om. Rekommenderar sardellpastan som har längre hållbarhet i kylen och som är smidigare.

 

Ös på med massar av goda och färgrika grönsaker och massa krispiga krutonger så har du en riktigt festmåltid!

Ceasarsallad med en lättare version av ceasardressing

Kyckling

Romansallad eller en salladsmix

Gurka

Tomater i olika färger

Paprika

Rödlök

Rödkål

Parmigiano reggiano

 

Surdegskrutonger

4 – 5 skivor surdegsbröd

3 msk olivolja

1 msk finhackad persilja

1 klyfta vitlök

Salt och peppar

 

Dressing

2 dl grekisk/turkisk yoghurt

4 tsk dijon

4 tsk citronsaft

3 tsk vitvins vinäger

2 tsk sardellpasta

1 – 2 klyftor vitlök

1 – 2 nävar riven parmigiano reggiano

Salt, peppar

 

Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar.

 

Blanda olja, persilja, pressad vitlök, salt och peppar i en skål.

Tärna surdegsbrödet och blanda runt i oljan.

Sprid ut brödbitarna på en plåt och ställ i ugnen på ca 20 C tills de har fått fin färg och blivit lite krispiga.

 

Lägg sallad i botten på ett stort fat och fyll på med grönsaker och sen kyckling.

Hyvla lite extra parmigiano reggiano och klicka ut ceasardressing.

Toppa med surdegskrutonger.

ceasarsallad-med-en-lattare-version-av-ceasardressing, ceasarsallad med en lättare version av ceasardressing
Ceasarsallad med en lättare version av ceasardressing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *