Cevapcici med ris och myntasås

Egna kryddiga cevapcici med ris och myntasås ger en härlig middag.

Dessa blir alltid väldigt saftiga och otroligt smakrika. Det är väldigt gott att äta med ett sorts tunnbröd till och färska örter.

Perfekt till middag och även att göra en dubbel sats av för att ha i frysen.

 

Cevapcici med ris och myntasås

 Cevapcici:

700 g nötfärs

1 stor gul lök

3 vitlöksklyftor

1 msk oxfond

1 msk tomatpuré

1 ägg

1 msk ajvar

2 msk paprikapulver

1 tsk gurkmeja

1/2 -1 tsk spiskummin

Flingsalt

 

Riv den gula löken på den grova sidan av rivjärnet.

Krama ur all lökvätska.

Finhacka nu löken och lägg i en skål.

Pressa vitlök och ha i skålen med ägg, tomatpuré, kryddor, ajvar och fond.

Blanda runt.

Ha i nötfärsen och arbeta ihop allt.

Låt gärna stå i kylen ett par timmar och ta smak.

Provstek en lite bit för att se om du behöver tillsätta mer salt eller andra kryddor.

Rulla sedan till lite tjockare rullar eller järpar och stek i olivolja.

Jag brukar steka dem nästan klara och göra klart dem i ugnen sen för att spara lite tid.

 

Myntasås

3 dl turkisk yoghurt

1 – 2 msk torkad mynta

1 klyfta vitlök

Flingsalt

 

Blanda yoghurten med torkad mynta och pressad vitlök.

Smaka av med salt.

 

cevapcici med ris och myntasås, middagsrecept
Cevapcici med ris och myntasås

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *