Chiligryta med kikärtor

Denna långkokande chiligryta är ett måste nu i höst/vinter.

Det går liksom inte att sluta doppa det där brödet utan man fortsätter och fortsätter..

Bönorna och kikärtorna gör det hela till en komplett måltid, det enda som behövs till är ett gott bröd sen en vitlökssås och grönsallad om man vill det.

Gör den efter egen styrka på chilin.

 

Chiligryta med kikärtor

ca 700 – 800 g högrev

1 stor lök

5 – 6 klyftor vitlök

1/2 – 1 chili

2 tsk chilipulver

1 msk spiskummin

1 /2 msk kummin

2 msk oregano

1/2 msk timjan

ca 4 msk tomatpuré

1 liter rödvin

1 tärning oxbuljong

ca 4 -5 dl vatten

1 burk kikärtor

1 burk kidnerybönor

 

Persilja

 

Tärna köttet och bryn det så att det får färg.

Släng i finhackad lök, vitlök och chili.

Bryn tills löken får en fin brun färg (ej bränd).

Ha i kryddorna och låt det fräsa någon minut.

Tillsätt vin, tomatpuré och buljongtärning.

Häll på vatten så att köttet är täck och låt det puttra med lock i ett par timmar tills det är riktigt mört.

Är det för mycket vätska när köttet är klart så reducerar du bara ner vätska genom att ta bort locket.

Ha i kikärtor och kidneybönor.

Toppa med hackad persilja innan servering och ät med vitlökssås och ett gott bröd.

 

chiligryta-med-kikartor, Chiligryta med kikärtor, middagsrecept
Chiligryta med kikärtor

 

chiligryta, gryta, middagsrecept

 

chiligryta kikärtor, middagsrecept chiligryta-kikartor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *