Chocolate pecan pie

Vi hade amerikansk afton i lördags med southern food och åt chicken gumbo (recept kommer senare idag) och som efterrätt chocolate pecan pie.

 

Väldigt gott och uppskattades av alla.

Jag hade velat ha den lite lösare men eftersom lilltjejen på 5 månader blev akut hungrig blev pajen inne några minuter för länge. Nöden har ingen lag.

 

 

Chocolate pecan pie

 

Pajskal

ca 210 g vetemjöl

1 äggula

40 g florsocker

En lite nypa salt

120 g smör rumsvarmt

 

Blanda alla torra ingredienser.

Tärna i smöret och nyp i hop.

Tillsätt äggula tills du har en deg som går ihop.

Plasta in och låt vila i kylen 20 – 30 min.

 

Kavla ut ca 4 mm tjock och fodra en form (gärna med löstagbara kanter som du smörat först).

Ställ i frysen i ca 45 – 60 min.

 

pajskal, paj, pecanpie
Skär bort överblivna kanter

 

Pecan och chokladfyllning

3 ägg

70 g smör

90 g sirap

110 g brun farin

29 vetemjöl

100 g grovhackad choklad

2-3 dl grovhackade pecannötter

Flingsalt

+ Pecannötter till dekor

 

Smält smöret så att det blir lite brunt (ej bränt) och ställ åt sidan.

Vispa/rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, vetemjöl och sirap lite snabbt.

Rör i smöret och sedan chokladen och pecannötterna.

Tillsätt en liten liten nypa flingsalt.

 

pekanpaj, pecanpie, paj
Sen kan man dekorer med pecannötter om man vill

 

Grädda i ugnen på 170 C i 40 -60 minuter beroende på ugn och hur man vill ha den.

Mitten ska ha stelnat till innan du tar ut den.

 

pecanpie, pekanpaj, paj, efterrätt

 

Låt svalna i kylen ett par timmar innan servering.

 

chocolate peacan pie, paj, småkakor recept
Chocolate peacan pie med whipped creme cheese

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *