Coconut bean curry

Såg faktiskt denna maträtt på reklam för någon fryst portionsrätt. Så var tvungen att leta reda på den och läsa på innehållet och göra min egen version då jag inte har någon aning om vad just den smakar.

 

Min Coconut bean curry blev riktigt god och krämig tack vare att man mixar morötterna.

Vi åt med matvete till, annars fungerar ris eller sallad lika bra.

 

Coconut bean curry

1 burk kokosgrädde

3 – 4 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong

2 morötter

1 gul lök

1 msk riven ingefära

4 klyftor vitlök

1 tsk kummin

1 tsk koriander

2 tsk garam masala

1 tsk gurkmeja

1/4 tsk bovkhornsklöver

1 1/2 tsk spiskummin

1 msk paprikapulver

1 msk soja

1 msk limesaft

1/2 dl gula russin

1/2 huvud broccoli

1 burk kikärtor

1 burk kidneybönor

Flingsalt

 

Hacka löken och skiva morötterna, fräs i pannan någon minut  med lite olja.

Tillsätt riven ingefära, pressad vitlök och alla kryddor.

Fräs kryddorna med löken och morötterna någon minut och tillsätt sedan soja, kokosmjölk, vatten och buljongtärning.

Låt allt puttra under lock ca 20 minuter på låg värme eller tills morötterna är klara.

Mixa allt med en stavmixer.

Tillsätt kidneybönor. kikärtor, broccolibuketter och russin.

Låt puttra i 5 – 10 minuter bara och tillsätt lime och smaka av med salt.

 

Coconut bean curry, middagsrecept
Coconut bean curry med matvete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *