Currykyckling med kokosmjölk

Ibland får man göra det enkelt för sig, som idag. Denna rätt gick supersnabbt att göra tack vare att jag använde kyckling rester från grillad kyckling samt wokgrönsaker. Så det som tog längst tid var riset eftersom jag alltid gör persiskt ris när vi äter ris.

 

Otroligt snabbt och enkelt, perfekt när vardagen är lite hektisk.

 

Currykyckling med kokosmjölk

ca 600 g kyckling

500 g wokgrönsaker

2 – 3 tsk curry

1 tsk sambal olek

1 tärning hönsbuljong

1 tsk korianderpulver

1 tsk gurkmeja

1 msk riven ingefära

2 klyftor vitlök

400 g kokosgrädde

Flingsalt

 

Stek kycklingen.

Tillsätt kryddor, ingefära, skivad vitlök, sambal olek och wokgrönsaker och stek i ett  par minuter.

Tillsätt sedan buljongtärningen och kokosmjölken.

Låt allt puttra ihop och smaka av.

 

Currykyckling med kokosmjölk, middagstips
Currykyckling med kokosmjölk och persiskt ris

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *