Double chocolate chip cookies

Dessa chocolate chip cookies.. en väldigt populär kaka här hemma av både man och barn! Jag föredrar nästan den ljusa medan mannen och äldsta dottern föredrar den med choklad. Eftersom jag har svårt att bestämma mig och måste ta en halv av varje så slog jag ihop mörk och ljus.

Sicken bra kombo 2 kakor i 1!

 

Double chocolate chip cookies

 

170 g brun farin (ca 2.3 dl)

80 g socker (ca 1 dl)

140 g smör

270 g mjöl (ca 4.5 dl)

3/4 tsk bakpulver

3/4 tsk bikarbonat

1/4 tsk vaniljpulver

1 ägg

Lite flingsalt

2 dl chokladknappar

 

170 g bun farin (ca 2.3 dl)

80 g socker (ca 1 dl)

140 g smör

40 g kakao (ca 6.5 msk)

210 g mjöl (ca 3.5 dl)

3/4 tsk bakpulver

3/4 tsk bikarbonat

1 ägg

Lite flingsalt

2 dl chokladknappar

 

Vispa smör, socker och brunfarin ljust och fluffigt.

Vispa ner ägget så att det blandas ordentligt. Glöm inte att skrapa ner kanterna.

Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och vaniljpulver i en annan skål.

Tillsätt mjölblandningen i smörsmeten och arbeta ihop den så att degen precis går ihop.

Blanda ner choklad knapparna.

 

Gör likadant med degen som är smaksatt med kakao.

Tillsätt då kakaon när du blandar ihop mjöl med bikarbonat och bakpulver.

 

Rulla in degen i två rullar och lägg i kylen gärna några timmar.

Sätt ugnen på 175 C och grädda i ca 12 – 15 minuter.

Låt sedan kakorna svalna lite på plåten innan de flyttas över till ett galler för att svalna helt.

Degen går även utmärkt att frysa och klarar sig i kylen i två dygn.

 

Double chocolate chip cookies, chocolate chip cookies, småkakor
Double chocolate chip cookies – två kakor i en och samma tugga!

 

chocolate chip cookies, american cookies
Mums!

 

chocolate chip cookies, småkakor recept, cookies

 

 

cookies, chocolate chip cookies, goda kakor

 

sega chocolate chip cookies, kakor, goda småkakor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *