Egna tortillas med kyckling och egen salsa

Mitt middagstips är egna tortillas med kyckling och egen salsa, väldigt gott.

Här kommer det inte att köpas varken salsa eller tortillabröd igen.

Egen salsa och egna varma tortillabröd är så mycket godare och man vet exakt vad det är i och slipper massa onädiga tillsatser.

Det tar inte heller lång tid utan går snabbt och enkelt och helt plötsligt blev tacos så mycket godare och roligare.

Här åts det med grönsaker och kyckling men man kan lika gärna ha köttfärs om man föredrar det.

Receptet på tortillabröden hittade jag faktiskt på recept.com.

 

Ingredienser tortillabröd:

1 tsk salt

1 tsk bakpulver

ca 7  1/2 dl vetemjöl

1 dl rapsolja

2 1/2 dl vatten

 

Gör så här för tortillabröden:

Blanda alla torra ingredienser i en skål.

Tillsätt vatten och olja.

Arbeta ihop för hand eller i maskin till en lite blank och smidig deg.

Dela degen i 16 delar och runddriv till bollar.

Låt bollarna jäsa i ca 15 minuter under bakduk.

Kavla ut till cirklar.

Grädda i en torr stekpanna på ganska hög värme, hade 8-9 av 12 på båda sidor.

Det gäller verkligen att ha kolla då det går snabbt.

Lägg under bakduk så att de inte blir hårda.

 

Ingredienser för salsan:

1/2 gul lök

1 klyfta vitlök

ca 5 tomater

3 msk tomatpuré

ca 1 msk honung

ca 1/2 lime

1 näve koriander

2-4 skivor jalapeno

Flingsalt

2 tsk paparikapulver

 

Gör så här för salsan:

Skålla tomaterna så att du kan ta av skalet.

Ta även  bort “kärnhuset”.

Finhacka tomaterna och krama ur överflödig vätska lite lätt.

Finhacka lök och koriander och blanda med tomaterna.

Pressa ner vitlök och limesaft.

Tillsätt honung, paprikapulver och tomatpuré.

Finhacka jalapeno och tillsätt lite i taget.

Smaka av med flingsalt.

 

tortillas med kyckling och salsa, middagsrecept
Egna tortillas med kyckling och egen salsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *