En krämig och vegetarisk pastarätt

Pastarätter är väldigt roliga och tacksamma. Man behöver inte vara exakt på allt utan i stort sett slänga i det man tycker om och bara smaka av.

Perfekt när man har lite grönsaker som börjar se lite tråkiga ut, grilla eller stek och gör en pastarätt. Ofta en vardagsräddare här hemma.

 

En krämig och vegetarisk pastarätt

  • Vegetariska köttbullar
  • 2 paprikor
  • 1 näve soltorkade tomater
  • 1 dl grädde
  • ½ kruka basilika
  • En klick creme fraich/philadelphia
  • Pasta (spara lite vatten från pastan)
  • Salt och Peppar

  1. Börja med de vegetariska köttbullarna om de inte redan är färdiga.
  2. Strimla paprika och stek den mjuk i lite olja.
  3. Koka pasta al dente i saltat vatten.
  4. Strimla de soltorkade tomaterna och blanda i pannan med paprikan.
  5. Tillsätt de vegetariska köttbullarna, grädde, en klicka creme fraiche eller philadelphia.
  6. Vänd i pastan och spä med lite pastavatten.
  7. Vänd ner basilikan.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Et volià svårare än så är det inte.

 

En krämig och vegetarisk pastarätt, vegetarisk pastarätt, vegetariska köttbullar
En krämig och vegetarisk pastarätt – vardagsräddaren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *