En krämig tagliatelle med soltorkade tomater och kyckling

Det har blivit lite som en tradition att vi äter pasta på söndagar och denna åt vi i sist.

En riktigt god och krämig tagliatelle med smak av soltorkade tomater tillsammans med babyspenat och kyckling. Jag har en supergod pepparmix (från Norge) som bland annat har soltorkade tomater i sig. Använd gärna en riktigt god pepparmix och snåla heller itne med kryddningen.

Använd även en riktigt bra pasta. Mitt favoritmärke på pasta är De Cecco

 

 

En krämig tagliatelle med soltorkade tomater och kyckling

2 – 3 kycklingfiléer

Salt

En god pepparmix

 

200 g färskost med gräslök

3 klyftor vitlök

1 dl vitt vin

1 dl grädde

ca 140 g soltorkade tomater

 

ca 250 g tagliatelle (spara lite pastavatten)

Babyspenat

 

Salta och peppra kycklingfiléerna.

Stek kycklingen så att den får yta i stekpannan och ställ den sedan i ugnen på 150 C tills den har en innertemperatur på 72 C.

Låt kycklingen vila.

 

Koka pastan al dente i saltat vatten.

 

Finhacka vitlöken och färs den med lite olivolja i en panna.

Häll på vinet och låt det dunsta lite.

Tillsätt de strimlade soltorkade tomaterna, grädden och osten.

Vänd ner pastan och tillsätt eventuellt lite pastavatten.

Smaka av med salt och peppar.

 

Lägg en näve babyspenat i botten på tallriken med pastan över och toppa med den skurna kycklingen.

En krämig tagliatelle med soltorkade tomater och kyckling, pasta, tagliatelle
En krämig tagliatelle med soltorkade tomater och kyckling och babyspenat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *