Färgglad kycklingsallad med linser

En så god och fräsch middag. Passar perfekt nu när sommaren kommer och är även toppen att ta med på picknick.

Kycklingen kan göras dagen innan, den blir bara godare ju längre den står.

 

Färgglad kycklingsallad med linser

Romansallad

Blandsallad

Några rädisor

5 cm gurka

2 morötter

1 röd lök

lite rödkål

1/2 broccoli

1 dl belugalinser

10 plommontomater

150 g fetaost

1 tärning grönsaksbuljong

 

Koka linserna med 1/2 grönsaksbuljongtärning.

När linserna är klara lägger du i broccolibuketter och sätter på locket så mjuknar de av ångan.

Strimla morötter, gurka, rödlök och rödkål.

Dela plommontomaterna och blanda alla grönsaker, linser och fetaost med romansallad och spenat.

 

 

Kyckling i marinad

2-3 stor kycklingfilé (salt, peppar)

 

6 msk olivolja

Zest och saft från 1  stor citron

4 msk finhackad persilja

5 klyftor vitlök

Flingsalt, Peppar

 

Salta och peppra kycklingen och sätt i ugnen på 200 C tills den har en innertemperatur på 72 C.

ta ut den och låt den svalna.

Skiva vitlök och blanda med finhackad persilja, saft och zest från 1/2 citron, och livolja.

Smaka av med salt och peppar.

Skiva kycklingen och låt den ligga i marinaden i några timmar helst över natten.

 

Färgglad kycklingsallad med linser, middagstips
Färgglad kycklingsallad med linser och surdegsbaguetten (recept på baguetten kommer)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *