Fettuccine med tomatsås, belugalinser och fetaost

En riktigt god och roligt vegetarisk pastarätt. Belugalinser är väldigt lätta att använda i mat och de håller dessutom formen och konsistensen.

Barnen fullkomligt älskade denna pastarätt, ett extra plus att den går snabbt att göra så man kan inte ens skylla på tidsbrist.

Fettuccine med tomatsås, belugalinser och fetaost

 

400 g krossade tomater

2 klyftor vitlök

1/2 msk timjan

1/2 msk oregano

1 dl belugalinser

2 msk chilisås

1 msk tomatpuré

Eventuellt lite socker eller honung

Salt

Peppar

150 g fetaost

 

ca 250 g fettuccine

 

Finhacka vitlöken och fräs lite lätt i olivolja.

Tillsätt tomaterna, timjan, oregano, chilisås och tomatpuré.

Låt allt puttra och smaka av med salt, peppar och socker eller honung om det behövs.

Koka linserna enligt förpackning.

Koka fettuccine al dente i saltat vatten.

 

Blanda i linser och pastan i tomatsåsen.

Toppa med fetaost.

 

Fettuccine med tomatsås, belugalinser och fetaost, pasta, middagsrecept
Fettuccine med tomatsås, belugalinser och fetaost – en riktig vardagsräddare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *