Filmjölksbröd

Ett bröd som snabbt blev populärt hos de två minsta. Sonen på 3½ år hjälpte till och bakade och kallar det för prickigt bröd. Prickarna kommer nog från svartpepparn han åt det med på philadelphian.

Väldigt enkelt och snabbt att röra ihop och håller sig saftigt.

 

Filmjölksbröd

  • 2 dl mjöl
  • 4 dl rågsikt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk brödkryddor
  • 1 dl brödsirap
  • 3 dl filmjölk
  • Sirapsvatten (1 msk sirap, 2 msk kokhett vatten)

 

  1. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  2. Tillsätt sirap och filmjölk.
  3. Blanda allt väl och häll i en smord brödform.
  4. Grädda i ugnen på 175 C i ca 50 min, lägg eventuellt lite folie på om den får för mycket färg.
  5. Pensla med sirapsvatten direkt efter.

 

Filmjölksbröd, snabbt frukostbröd, bröd utan jäst
Filmjölksbröd – så gott och enkelt för barnen att göra!
frukostbröd, kavring, filmjölksbröd
Philadelphia, ost, gurka…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *