Frasiga våfflor

Frasiga våfflor med grädde och hemmagjord hallonsylt är verkligen gott ibland.

Jag är dock kräsen med våfflor, vill ha dem frasiga och absolut inte flottiga. Sylten får inte heller vara för söt och ska smaka mycket bär. Våfflor passar utmärkt även som förrätt med rom och gräddfil eller varför inte göra goda efterrätter med bär, chokladsås och glass.

Det här receptet hittade jag hos Jennys matblogg jag ändrade bara lite tog bort nästan mer än hälften av smöret med det är en smaksak. Sen rekommenderar jag att leta efter ett gammalt och rejält våffeljärn som ger riktigt härliga och frasiga våfflor.

 

Frasiga våfflor, småkakor recept
En liten mumsbit

 

Ingredienser för minst 8 st våfflor:

2 ägg

3 dl kolsyrat vatten

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

Knappt 1/2 tsk salt

50 g smör

 

Gör så här:

Vispa äggen lite lätt i en skål.

Smält smöret och ställ åt sidan.

Rör ihop alla torra ingredienser.

Rör ner ägg och kolsyrat vatten i mjölblandningen och vispa slätt.

Häll i smöret i smeten och vispa ihop.

Smöra våffeljärnet inför varje gräddning och servera genast.

 

Frasiga våfflor med hallonsylt, goda efterrätter
Härligt frasiga våfflor med hemmagjord hallonsylt och grädde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *