Fried rice med kyckling

Fick för mig att jag skulle prova en variant av fried rice och tänkte använda kycklingfärs dessutom.

Jag gjorde en variant utan ägg då jag fortfarande är lite skeptiskt att använda ägg i mat..

Riktigt gott och anpassa smaken efter egna tycken gällande chili, soja och ostronsås.

Snabb rätt att laga och perfekt om man råkar ha ris över!

 

Fried rice med kyckling

 

300 g kycklingfärs

3 dl okokt ris (jag använde basmati)

1/2 purjolök

2 morötter

1 paprika

1/2-1 chili eller sambal olek

1 msk riven ingefära

2 tsk gurkmeja

1 tsk sesamolja

ca 2 msk soja (Kikkoman)

ca 2 msk ostronsås

Salt

 

Koka riset och låt det svalna.

Finhacka morötterna och purjolöken.

Riv ingefäran ocg finhacka chilin (ta chili efter smak eller använd sambal olek).

Fräs kycklingfärsen och lägg åt sidan.

Fräs purjolöken, chili, ingefära och morötterna i lite olja och lägg åt sidan.

Fräs sedan riset i lite olja på ganska hög värme några minuter.

Vänd ner kycklingfärsen och grönsakerna.

Tillsätt sesamolja, soja och ostronsås.

Smaka av med salt.

 

Fried rice med kyckling, middagsrecept, midagstips
Fried rice med kyckling (utan ägg)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *