Fusilli med kycklingbullar i en krämig sås med basilika och soltorkade tomater

Oftast så ser jag en ungefärlig bild av en maträtt i huvudet som sedan växer fram och ändras en del innan den är på tallriken.

Först tänkte jag använda pappardelle till den men är glad att jag tog fusilli.

En riktigt god pastarätt! Kycklingfärs gör sig väldigt bra med krämiga såser med mycket smak.

Servera med den peppriga ruccolan och gärna med ett glas rött och vips så har du en riktigt lyxig och enkel middag!

 

Fusilli med kycklingbullar i en krämig sås med basilika och soltorkade tomater

500 g kyckling färs

2 klyftor vitlök

1 gul lök

1 ägg

1 msk ströbröd + 3 msk grädde

Svartpeppar

Flingsalt

 

1 kruka basilika

1 1/2 dl grädde

ca 120 g soltorkade tomater (tog en halv burk)

100 g philadelphia

Svartpeppar

Flingsalt

1 dl vitt vin

Vatten från pastan

 

400 g fusilli

 

Riv löken på den grova sidan av rivjärnet.

Krama ur vätskan och finhacka den.

Blanda ströbröd och grädde och låt det stå i några minuter.

Pressa vitlöken och blanda med lök, ägg, kycklingfärs, ströbrödet, salt och peppar.

Låt gärna färsen stå ett par timmar i kyl för att dra till sig smakerna.

Stek kycklingbullarna i olivolja.

För att  enklast forma till bollar brukar jag blöta händerna lite i vatten eller olja.

 

Mixa soltorkade tomater, basilika, grädde och philadelphia.

Smaka av med salt och peppar.

 

Koka pastan al dente i saltat vatten.

Häll ner pasta, vitt vin i pannan med kycklingbullarna.

Tillsätt basilika- och tomatkrämen.

Spä med lite pastavatten till önskad konsistens.

 

Servera med ruccola och njut!

 

Fusilli med kycklingbullar i en krämig sås med basilika och soltorkade tomater, pasta, middagsrecept
Fusilli med kycklingbullar i en krämig sås med basilika och soltorkade tomater

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *