Idag gjorde jag nog de godaste pizzorna som jag har gjort hittills. Pizzadegen har jag inte gjort något annorlunda med utan använder mig av Pain de Martins recept som ger en tunn botten som inte viker sig när man håller i en slice.
Tomatsåsen nådde helt andra höjder idag då jag för första gången använde San Marino tomater, vilken skillnad på sås det blev, helt otroligt!
Godaste kombinationen var pizzan med tomatsås, lök, salami milanese, och en bit buffalo-mozzarella.
Det blev även en fusion på italiensk pizza i form av tomatsås, mozzarella, lök och kabanoss.

Ingredienser deg:
8 g jäst
400 g ljummet vatten
25 g olivolja
600 g vetemjöl special + mjöl till utbakning
8 g socker
12 g salt
Ingredienser tomatsås:
800 g Mutti San Marzano tomater
1 stor gul lök
9 klyftor vitlök
1/2 kruka basilika
ca 2 msk oregano
ca 1 msk socker (beroende på om du använder dessa tomater eller andra)
Flingsalt
Svartpeppar
Ev 2-3 msk tomatpuré om du inte använder Mutti San Marzano tomater för att få fylligheten)
Övriga ingredienser:
Mozzarella
Salami Milanese
Gul lök
Eller vad man nu tycker om
Gör så här för degen:
Smula jästen i en skål.
Lös upp jästen med vattnet.
Tillsätt mjöl, salt, socker och olivolja.
Arbeta ihop lite snabbt och låt jäsa i ca 45 min under plastfolie.
Mjöla ett bord och stjälp upp degen. Jag brukar arbeta ihop den lite med mjölet till en bit som jag delar i fyra delar.
Rundriv till bollar och låt jäsa under bakduk i ca 15 minuter.

Gör så här för tomatsåsen:
Hacka lök och vitlök.
Fräs mjuka i kastrull med lite olivolja utan att löken tar färg.
Tillsätt tomater, hackad basilika, oregano.
Börja med 1/2 msk socker och lite salt. Bättre att smaka av med mer allt eftersom.
Ha i tomatpuré om du använder de.
När allt har puttrat en stund mixar jag det till en slät tomatsås innan jag smakar av igen och justerar med salt, socker och svartpeppar.

Gör så här för pizzan:
Sätt ugnen på max (min är 275 C) med en plåt i.
Kavla ut en pizzaboll på mjölat bakplåtspapper. Det täcker nästan hela pappret.
Ha på tomatsåsen. Du vill inte göra pizzan för blöt men ändå så pass mycket att du känner bra med smak av den när pizzan är färdig.
Ha på osten och sen valfria tillbehör.
Dra över bakplåtspappret med pizzan på den varma plåten och grädda i ca 8-10 minuter beroende på ugn, pizzan ska ha fått bra med färg. Flytta direkt över på galler.
