Granola med aprikos, hallon och kokos

Färska bär men yoghurt och granolan är svårslaget nu när det är sol och varmare ute. Jag skulle lätta kunna äta det till både frukost, lunch och middag just nu.

I och med ett samarbete med Rawpowder så har jag fått prova frystorkade hallon och kakaonibs.

Jag kan även ge er 15% rabatt på hela beställningen med koden MamaAlexandras

Bärpulver är dessutom fantastiskt för kakor och bakverk tack vare sin färg och smak bakverk med bärpulver och kakor med bärpulver.

Gör granolan själv så får du en bra koll på vad det är du stoppar i dig och du kan själv välja vad som ska finnas i.

  • Torkad kokos ger en god smak och innehåller medellånga triglycerider som används som energi och inte lagras som fett i kroppen. Det innehåller också mycket vitaminer och mineraler.
  • Torkade aprikoser innehåller mycket fiber (bra för magen) och betakaroten (bra för ögon, hud och hår).
  • Pumpakärnor innehåller mycket zink och magnesium. Zink behövs bland annat för att vårt immunförsvar ska fungera bra och magnesium behövs för att våran nerv- och muskelfunktion ska fungera.
  • Hallon är känt som ett riktigt superbär med mycket ellaginsyra, C-vitamin, folsyra, järn, kalcium och kalium. Dessutom är de fiberrika. De frysttorkade hallonen har nästan alla näringsämnen och antioxidanter bevarade tack vare frystorkningsprocessen.
  • Raw kakaonibs är krossade kakaobönor som är fullproppade med näringsämnen. Det finns väldigt mycket antioxidanter,  arginin (naturens viagra), tryptofan en essentiell aminosyra som omvandlas till serotonin i kroppen samt mängder av magnesium, kalcium, järn, fosfor, kalium, krom och B-vitaminer.

Så gör egen granola och ät den med gott samvete!

Granola med aprikos, hallon och kokos

3 dl fiberhavregryn/havregryn

1 dl pumpakärnor

1 dl solroskärnor

4 msk honung

1 tsk vaniljpulver

1/2 dl rapsolja eller kokosolja

ca 1/2 dl vatten

En liten nypa salt

 

1 dl frystorkade hallon

1 näve torkade aprikoser

1/2 – 1 dl torkad kokos

1/2 – 1 dl kakaonibs

 

Blanda havregryn, pumpakärnor, solroskärnor och vaniljpulver.

Rör ihop varmt vatten, olja och sirap/honung.

Blanda ihop allt och häll ut på en plåt.

Ställ i ugnen på 175 C i ca 30 minuter.

Rör om då och då.

Låt granolan svalna.

Dela aprikoserna i mindre bitar.

Blanda i de frystorkade hallonen, rostad kokos och torkade aprikoser och kakaonibsen.

Förvara i en tät glasburk.

 

Granola med aprikos, hallon och kokos, egen granola, nyttig granola
Granola med aprikos, hallon och kokos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *