Gratinerade rotsaker och chorizo med ostsås

Denna gratäng måste ni prova.

En fantastisk kombination av ugnsrostade rotfrukter med timjan, kryddig chorizo och en krämig ostsås, say no more!

Smaklökarna dansar!

 

Gratinerade rotsaker och chorizo  med ostsås

4 stora potatisar

2 morötter

2- 3 palsternackor

2 sötpotatisar

2 rödlök

3 – 4 chorizo

1 kruka timjan

1 msk oregano

Olivolja, Salt och peppar

2 dl riven ost

 

Ostsås

2 msk smör

2 msk vetemjöl

1 1/2 dl grädde

2 dl mjölk

100 g riven ost

Lite muskot

Flingsalt

Svartpeppar

 

Skala morötter och potatis.

Skär lök, morötter, potatis i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Skiva korven.

Blanda med lite olivolja, oregano, timjan, salt och svartpeppar.

Sätt in i ugnen på 240 C tills rotsakerna har fått färg och nästan är klara.

 

Medan rotfrukterna är i ugnen kan du göra ostsåsen.

Smält smöret och vispa i mjölet.

Tillsätt mjölk/grädden under omrörning tills det tjocknar.

Riv i muskot, salt och peppar.

Ta av från plattan och rör ner osten tills du har en krämig sås.

 

gratinerade rotfrukter, middagsrecept

 

När rotsakerna i ugnen har fått färg och börjar bli klara så ringlar du över ostsåsen och strör över riven ost.

Sätt in i ugnen igen på 225 C till osten har fått färg och rotsakerna är klara.

 

Gratinerade rotsaker och chorizo  med ostsås, rotsaksgratäng, middagsrecept
Gratinerade rotsaker och chorizo med ostsås
rotsaksgratäng, middagsrecept
Med mycket timjan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *