Grillade grönsaker med kyckling och surdegsbröd

Så enkelt och så gott.

Jag älskar kyckling, grönsaker och surdegsbröd och kan äta det alla dagar i veckan i något format.

Grillade grönsaker och grillad utbankad kyckling tillsammans med en krämig tzatziki och fetaostkräm samt ett gott surdegsbröd till!

Grillade grönsaker med kyckling och surdegsbröd

1 zucchini

3 paprikor

600 g kycklingfilé

Olivolja

Salt, Peppar

1 msk paprikapulver

1 tsk chilipulver

1 tsk gurkmeja

1 tsk spiskummin

 

Skiva zucchinin och paprika.

Blanda med olivolja, salt och peppar och ställ åt sidan.

Blanda kycklingen med paprikapulver, lite olivolja, salt, gurkmeja, chilipulver och spiskummin, låt gärna stå ett tag.

Banka sedan ut kycklingen så att den blir ca 1 – 1 1/2 cm tjock. Detta görs enklast i en plastpåse.

Grilla kycklingen och grönsakerna.

Jag grillade i vår panini grill.

 

Fetaostkräm

3 dl grekisk yoghurt

1 klyfta vitlök

150 g fetaost (tetra apetina)

Flingsalt, Peppar

 

Pressa vitlöken och mixa med yoghurt och fetaost till en slät kräm.

Smaka av med salt och peppar.

 

Tzatziki

4 dl grekisk yoghurt

3 klyftor vitlök

7 cm gurka

Flingsalt

 

Häll yoghurten i kaffefilter ett tag innan så att det rinner av lite vätska.

Tzatzikin blir då krämigare.

Ta bort kärnhuset ur gurkan och skiva den i mindre bitar, lägg gurkan i en sil med lite salt så att det dras ur lite vatten.

Blanda yoghurt, gurka och pressad vitlök.

Smaka av med salt.

 

Grillade grönsaker med kyckling och surdegsbröd, middagstips
Grillade grönsaker med kyckling och surdegsbröd

 

grillade grönsaker ocg kyckling

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *