Grönsallad med sataysås

Grönt är skönt!

Äntligen vår och förhoppningsvis sol och värme!

Sataysås är perfekt att ha i kylen passar lika bra till en nudelrätt som till en sallad eller kyckling och ris för all del också.

Använd salt, honung och röd thai pasta efter egen smak.

 

Grönsallad med sataysås

  • Babyspenat,
  • Gröna bönor
  • Rödlök
  • Rädisor
  • Broccoli
  • Rostade solrosfrön
  • Avokado

 

Sataysås

  • 4 dl kokosmjölk
  • 10 – 30 g röd thai pasta
  • 170 g osötat/osaltat jordnötssmör
  • Flingsalt
  • Honung
  • 3/4 msk lime

 

  1. Blanda koksgrädde, thai pasta, jordnötssmör, salt och honung i en värmetålig skål och placera i vattenbad.
  2. Låt vattnet småkoka där under medan du rör i såsen hela tiden i ca 6-8 min.
  3. Ta av skålen med såsen och ställ åt sidan för att svalna.
  4. När såsen svalnat tillsätter du limesaften.
  5. Håller i minst 1 vecka i kyl.

 

Grönsallad med sataysås, jordnötssås, satay
Grönsallad med sataysås – perfekt att spica upp en grönsallad!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *