Gyros i pitabröd med kebabsås

Varför köpa gyros i pitabröd när det blir så mycket godare att göra eget och man vet vad det är i.

Här är receptet på pitabröd perfekt att ha i frysen och ta fram.

 

Gyros i pitabröd med kebabsås

 

Gyros

400 g fläskkarré

3 gullök

Gyroskrydda

2 msk olivolja

1 msk balsamvinäger

 

Lägg fläskkarrén i frysen så att den hinner bli halvfryst.

Ta bort kappan om det finns någon sådan.

Skär köttet i tunna tunna skivor.

Blanda köttet med olivolja, balsamvinäger och sen gyroskryddan.

Trä de tunna skivorna på ett spett, varva kött och lägg.

Absolut bäst smak blir det såklart av att grilla på kol.

Nu gjorde jag i ugnen på 250 C i grilläge och så högt upp som möjligt i några minuter tills köttet är klart.

 

Gyroskrydda

2 msk spiskummin

2 msk paprikapulver

1 1/2 msk vitlökspulver

2 tsk oregano

2 tsk timjan

lite lite kanel

1 – 2 tsk flingsalt

 

Kebabsås

3 dl gräddfil

1 1/2 msk majonnäs

2 msk chilisås

1/2 msk tomatpuré

1 vitlöksklyfta

Sambalolek

Cayennepeppar

Flingsalt

1/2 dl fanta

1-2 msk finhackad färsk dragon

 

Blanda ihop allt utom fantan och när allt är blandat tillsätter du fantan.

 

Gyros i pitabröd med kebabsås, middagsrecept
Gyros i pitabröd med kebabsås from scratch!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *