Hallon och rabarberpaj med extra mycket smul

Paj är verkligen gott och sommaren är inte slut än så varför inte avnjuta dagen med en god paj. Jag älskar att prova olika pajrecept. När jag tänker efter är nog paj en av mina favoriter. Det här är  ett av de första pajrecepten som jag har och det blir väldigt mycket paj med extra mycket smul. Hallonen och rabarbern väger upp med sin syra. Ibland vill man ha lätta bakrecept och det här är ett sådant!

Ingredienser:

250 g smör

2 dl socker

2 dl mjöl

1 dl ströbröd

3 dl havregryn

1 msk vaniljsocker med äkta vaniljstång

1 liten nypa flingsalt

200 g hallon

200 g rabarber

1 msk potatismjöl

1-1 1/2 dl socker (till hallonen och rabarbern)

 

 

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser i receptet utom potatismjölet och sockret till bären.

Tärna i smöret och arbeta ihop lite snabbt.

Smörj en pajform och smula lite av smuldegen i botten.

Skiva rabarbern och blanda med hallon potatismjöl och socker i en egen skål.

Ha i allt i pajformen.

Täck med resten av smuldegen.

Grädda i cirka 30-40 min på 200 C.

Hallon och rabarberpaj med extra mycket smul. lätta bakrecept, småkakor recept
Hallon och rabarberpaj

Servera med vaniljsås.

Recept på egen vaniljsås kommer snart!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *