Hallonkola

Provade att koka egen kola för ett tag sen och först ut blev hallonkola.

Helt klart värt att göra själv! Det smakar verkligen hallon och sen så smälter verkligen i munnen.

 

Hallonkola

150 g hallonpuré

50 g vit sirap

100 g grädde

250 g socker

1 msk citronsaft

20 g smör

 

 

Hallonpuré görs enkelt genom att värma frysta hallon lite (jag kokade upp dem) och sen sila.

Blanda allt i en kastrull med lite tjockare botten.

Koka på relativt hög värme (hade runt 7-8 tror jag), rör så att det inte bränns.

Koka till 127 – 128 grader och häll upp en en form klädd med bakplåtspapper.

Jag kokad till 128 C och den blev mjuk men inte kladdig.

Låt svalna innan i några timmar innan de skär upp.

 

Hallonkola, godis, kola, hemmagjort godis
Underbart god hallonkola!
Egengjord kola, hallonkola, koka kola
Egengjord kola, så mycket godare än köpt!

6 thoughts on “Hallonkola

    1. Hej,

      Ursäkta sent svar, har helt missat kommentarerna för det har varit något knas med meddalandefunktionen.
      Oj, jag tror det var ca 15 X 15 🙂

      Hälsningar,
      Alexandra

  1. Hej! Så gott det lät! Jag undrar dock lite angående temperaturen – är 128 verkligen korrekt? Blev lite fundersam eftersom det lät ganska högt? Eller är det ngt speciellt med receptet som gör att man ska få upp temperaturen mer än “vanligt”?

    1. Hej Frida,

      Ursäkta sent svar, har helt missat kommentarerna för det har varit något knas med meddalandefunktionen.
      Jag hade 128 men sen vet jag att temperaturerna varierar väldigt mellan olika recept och också om man kokar på hög eller medelvärme.
      Hälsningar,

      Alexandra

    1. Hejn Kattis,

      Ursäkta sent svar, har helt missat kommentarerna för det har varit något knas med meddalandefunktionen.
      Åh, det lät ju supergott. Måste prova med lakrits i jag med 😀

      Hälsningar,
      Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *