Halloumisallad

En sådan färgklick den här salladen var både för koppen och ögat.

När man säger sallad tänker många på isbergssallad, tomat och gurka men sallad för mig är alla olika sorters blad och grönsaker i alla möjliga färger.

 

Halloumisallad

Halloumiost

Chilipeppar

Spenat

Rödkål

Quinoa

Grönsaksbuljong

Tomater

Morötter

1 dl ajavar

1 dl grekisk eller turkisk yoghurt

1 liten klyfta vitlök

Flingsalt

 

Koka quinoan enligt förpackningen med grönsaksbuljong.

Blanda ajvar, yoghurt, pressad vitlök i en skål och smaka av med salt.

Skiva rödlök, rödkål och tomater.

Strimla moroten.

Grilla halloumin med lite chilipeppar i ugnen på grill och 225 C till den har fin färg på båda sidor. Vänd osten för att få färga på den andra sidan.

Lägg upp allt på en stor tallrik och njut!

 

Halloumisallad, sallad, vegetarisk sallad
Halloumisallad med ajvarsås!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *