Härlig pastasallad

En härlig pastasallad som innehåller favoriter som aubergine, sparris, fetaost, soltorkade tomater, oliver och ruccola.

Nu när det är såna underbart soliga och sköna dagar är en sån här sallad perfekt att ha med sig och har så goda smaker.

Glöm inte att låta saltet dra ur vätska ur auberginen för att den ska smaka bra sen man grillar den i ugnen.

Ut och njut i solen!

Härlig pastasallad

  • Pasta
  • 1 aubergine
  • 1 näve soltorkade tomater i olja
  • 1 knippe sparris
  • En skvätt balsamvinäger
  • 200 g fetaost
  • ca 2 nävar oliver
  • ca 100 g små plommontomater
  • Ruccola
  • Timjan
  • Salt & peppar

  1. Skiva auberginen och salta, låt den sedan ligga i minst 30 min men gärna ett par timmar.
  2. Skölj av auberginen och torka den. Blanda med lite olivolja och in i ugnen på 225 º tills den får färg och är mjuk.
  3. Koka pastan i saltat vatten al dente.
  4. Bryta av den nedersta delen på sparrisen, jag brukar bryta av där det krispar till ibland är det längre ner ibland längre upp.
  5. Strimla de soltorkade tomaterna
  6. Fräs sparrisen i lite olivolja och salt.
  7. Blanda pastan med soltorkade tomater, oliver, aubergine, sparris, delade plommontomater, ruccola och fetaost.
  8. Smaka av med salt, peppar och timjan.
Härlig pastasallad, picknick mat, pastasallad
Härlig pastasallad – perfekt soliga picknickdagar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *