Havrebollar med passionsfrukt och kokos

Stod på Holland & Barrett i Mall of Scandinavia idag och bjöd på två olika superbollar. Denna är en havreboll med passionsfrukt och kokos. En krämig boll tack vare kokosgrädden! Det är första gången som jag vispade upp en fluffig grädde av kokosgrädde så jag vet inte vilka märken som fungerar bäst. Denna gången använde jag Icas.

 

Supermumsig och perfekt som snacks för stora och små.

En supernyttig havreboll!

 

Havrebollar med passionsfrukt och kokos

11 dadlar

2 msk kokosolja

2 ½ msk  passionsfruktspulver (15 % rabatt med koden MamaAlexandras)

1 tsk vaniljpulver

3 ½ dl havregryn

½ – 1 burk kokosgrädde

 

Kokosflingor

 

Ställ burken med kokosgrädde i frysen i ca 1 timme.

Separera toppskiktet till en skål och vispa upp med elvisp, vips så har du kokosgrädde (spar kokosvattnet).

Mixa havregrynen till mindre bitar och ställ åt sidan.

Ta ur kärnorna från dadlarna och mixa till en slät massa med kokosoljan.

Blanda allt tillsammans, dadelkrämen, vaniljpulver, passionsfruktspulver, havregrynen och kokosgrädden och vispa ihop till en smet.

Tillsätt vatten eller kokosvattnet som finns kvar till önskad konsistens.

Rulla i kokos.

 

havrebollar-med-passionsfrukt-och-kokos, Havrebollar med passionsfrukt och kokos, havreboll
Havrebollar med passionsfrukt och kokos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *