Havrebollar med smak av äppelpaj

Äppelpaj är väldigt gott och likaså havrebollar så varför inte kombinera dessa två.

Jag tycker dessa blev en väldigt god kombination.

Justera eventuellt mängden socker efter hur sött äpplet är.

 

Havrebollar med smak av äppelpaj

1oo g smör

40 g rörsocker

4 dl havregryn

1 tsk vaniljsocker

1 1/2 tsk kanel

1 – 2 msk grädde

 

2 goda äpplen + 2 msk smör + 1 msk socker

 

100 g kokos

1 tsk kanel

 

Skala och riv äpplet.

Smält smör och socker i en varm panna.

Släng i äpplena och lägg ett lock av smörpapper på.

Låt puttra på svag-medelvärme till äpplena har mjuknat och fått lite karamellsmak.

 

Mixa havregrynen fint.

Vispa smöret fluffigt i ca 5 minuter.

Tillsätt havregryn, socker, kanel, vaniljsocker, grädde och äpplen.

Vispa ytterligare 5-7 minuter.

 

Ställ eventuellt i kylen en stund innan rullning.

 

Blanda kokos och kanel och rulla bollarna i.

 

Havrebollar med smak av äppelpaj, havrebollar, äppelpaj
Havrebollar med smak av äppelpaj – perfekt kombination av två goda ting!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *