Havregrottor med vinbärssylt

Perfekta sommarkakor. Havren ger en lite mustigare känsla som passar bra ihop med de syrliga vinbären.

Ett tips för sommarens picknickkorg.

Prova gärna att blanda olika mjölsorter och även olika sorters socker.

 

Havregrottor med vinbärssylt

200 g smör

90 g socker

1 tsk bakpulver

120 g havregryn

ca 120 g mjöl

1/2 tsk vaniljpulver

1 – 1 1/2 tsk nymortlad kardemumma

Lite lite flingsalt

 

Vinbärssylt

ca 250 g vinbär

ca 100 g syltsocker

Lite citronsaft

 

Blanda alla torra ingredienserna till havregrottorna i en skål.

Tärna i smöret och arbeta samman till en smidig deg.

Forma till runda bollar (mina vägde ca 25 g st) och lägg i en form.

Placera i formar en gör en grop i mitten och fyll med vinbärssylten.

 

Grädda i ugnen på 170 C i ca 15 – 18 minuter.

 

Jag höftade lite när jag kokade ihop vinbärssylten och lät det puttra tills jag hade en bra konsistens.

Glöm inte att skumma av.

För att prova konsistensen brukar jag ha en tallrik i frysen som jag häller ut lite sylt på och drar fingret genom när den blivit kall. Går inte raden ihop så är den klar.

Havregrottor med vinbärssylt, småkakor recept, småkakor
Havregrottor med vinbärssylt – en ny favorit till picknicken

 

Syltgrottor, småkakor recept, goda småkakor
Perfekt blandning med lite syrlig rödvinbärssylt och mördegen med havre och kardemumma.

 

Havregrottor, enkla småkakor, hallongrottor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *