Het kyckling med bönris

Jag har använt mig av rött ris som är ett bra alternativ till vitt ris och som har en lite nötigare smak.

Bönorna är stekta så att de får lite yta tillsammans med en lite rökig kyckling och en lite hetare sås.

Lätt att variera styrkan efter smak.

 

Het kyckling med bönris

1 lime

1 liten gul lök

1 stor tomat

1 näve koriander

1 msk soja

2 tsk balsamvinäger

1 röd chili

1 – 2 tsk liquid smoke

 

600 g kycklingfilé

1 msk paprikapulver

1 tsk chilipulver

1 tsk rökt paprikapulver

Salt

1 stor rödlök

2 paprikor

 

1 1/2 dl rött ris

400 g färdiga blandade bönor

1 tsk kummin

1 näve koriander

150 g fetaost

 

Koka riset enligt förpackningen.

Krydda kycklingen med paprikapulver, chilipulver, rökt paprikapulver och salt.

Sätt i ugnen på 225 C till den har en innertemperatur på 72 C.

Skiva löken och paprikan och blanda med lite salt och olja och grilla i ugnen tills de har fin färg.

 

Skåla tomaten och tärna den.

Blanda tomat, finhackad lök, soja, limesaft, liquid smoke, balsam vinäger och finhackad röd chili (ta efter styrka).

Låt det koka upp ta av från plattan och låt dra under lock.

Mixa slätt efter 20 minuter eller så.

 

Stek bönorna i lite olja med malen kummin tills de har fått lite yta.

Blanda ner riset, skivad kyckling, lök och paprika.

Blanda ner valfri mängd av såsen och använd resten till servering.

Toppa med koriander och fetaost.

 

het kyckling med bönris, middagsrecept
Het kyckling med bönris

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *