Hög och ljus tårtbotten

Jag hittade detta recept på tårtbotten hos Homemadestockholm och det är riktigt bra. Man slipper linjerna som man kan få annars och botten blir hög, fin och rak.

Hög och ljus tårtbotten (15 – 18 cm)

3 ägg rumsvarma

2 1/2 dl socker

3 dl vetemjöl

1  tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

1 dl mjölk

 

Klä en hög form med bakplåtspapper på botten. Sidorna håller jag utan fett och papper så att smeten fäster bättre och drar sedan med en kniv längs kanten istället. Har man inte en hög form kan man använda bakplåtspapper som är högre än formen.

Sikta mjöl, bakpulver och vaniljsocker 2 ggr.

Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt 5 -7 minuter.

Sikta i 1/3 av mjölet och vänd försiktigt.

Tillsätt hälften av mjölken och vänd runt.

Sen 1/3 av mjölet, vänd runt och det sista av mjölken.

Av sluta med att sikta ner resten av mjölet och vänd runt allt.

Häll smeten i formen och dra upp den lite mot sidorna, detta för att den ska bli så rak som möjligt.

Grädda i 175 C på nedre delen i 45 – 55 minuter.

Låt svalna på galler något.

 

 

Hög och ljus tårtbotten, tårtbotten, småkakor recept
Hög och ljus tårtbotten med väldigt raka kanter.

 

årtbotten, recept tårtbotten
Dela bottnarna halvfrysta så går det enklare oftast.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *