Hoisinmarinerad lax med sesamnudlar

När vi äter lax så har det blivit väldigt mycket åt det asiatiska hållet.

Det är mycket smaker tillsammans med krispiga grönsaker vilket känns som en riktigt bra kombination.

Sen är de här krämiga sesamnudlarna verkligen helt fantastiska!

 

 

Hoisinmarinerad lax med sesamnudlar

ca 600 g lax

ca 3 msk hoisinsås

Salt

 

1 dl kokosmjölk

1/2 dl tahini

5 msk soja

1/2 lime

1 msk hoisinsås

1 msk riven ingefära

2 msk honung

2 msk sesamolja

1 riven vitlöksklyfta

 

Breda äggnudlar

ca 200 g haricot verts

1 broccolihuvud

 

Börja med att salta laxen och marinera den i hoisinsås.

Låt gärna laxen ligga ett par timmar i marinaden.

Stek den sedan på relativt hög värme i stekpannan så att den får färg bara.

Ställ in laxen i ugnen på ca 150 C tills den har en innertemperatur på 49 C.

 

Blanda alla ingredienser till såsen med en mixer eller visp tills du ar en slät sås.

 

Koka nudlarna al dente.

Koka även broccolibuketter och haricot verts lite snabbt, du vill fortfarande att de ska vara krispiga.

Blanda nudlar, haricot verts och broccoli med hälften av såsen.

 

Använd resten av såsen till servering.

Hoisinmarinerad lax med sesamnudlar, middagstips, lax
Hoisinmarinerad lax med sesamnudlar – fräscht, krispigt och krämigt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *