Italiensk pizza i repris

Igår blev det italiensk pizza i repris. Var tvungen att prova några justeringar vilket ingen i familjen hade något emot.

Pizzadegen som är den absolut bästa som jag har provat är från Pain de Martin.

Denna gång gräddar jag botten med tomatsås först.

Skär du en slice av denna pizza så viker den sig inte utan du kan hålla i den i kanten och den behåller formen.

Här kommer receptet igen.

 

Ingredienser deg:

8 g jäst

400 g ljummet vatten

25 g olivolja

600 g vetemjöl special + mjöl till utbakning

8 g socker

12 g salt

 

Ingredienser tomatsås:

800 g Mutti San Marzano tomater

1 stor gul lök

9 klyftor vitlök

1/2 kruka basilika

ca 2 msk oregano

ca 1 msk socker (beroende på om du använder dessa tomater eller andra)

Flingsalt

Svartpeppar

Ev 2-3 msk tomatpuré om du inte använder Mutti San Marzano tomater för att få fylligheten)

 

Övriga ingredienser:

Buffalo mozzarella

Salami Milanese

Gul lök

Eller vad man nu tycker om

 

Gör så här för degen:

Smula jästen i en skål.

Lös upp jästen med vattnet.

Tillsätt mjöl, salt, socker och olivolja.

Arbeta ihop lite snabbt och låt jäsa i ca 45 min under plastfolie.

Mjöla ett bord och stjälp upp degen. Jag brukar arbeta ihop den lite med mjölet till en bit som jag delar i fyra delar.

Rundriv till bollar och låt jäsa under bakduk i ca 15 minuter.

 

pizzadeg, bröd recept
Pizzabullarna efter ca 15 minuter.

 

Gör så här för tomatsåsen:

Hacka lök och vitlök.

Fräs mjuka i kastrull med lite olivolja utan att löken tar färg.

Tillsätt tomater, hackad basilika, oregano.

Börja med 1/2 msk socker och lite salt. Bättre att smaka av med mer allt eftersom.

Ha i tomatpuré om du använder de.

När allt har puttrat en stund mixar jag det till en slät tomatsås innan jag smakar av igen och justerar med salt, socker och svartpeppar.

 

Gör så här för pizzan:

Sätt ugnen på max (min är 275 C) med en plåt i.

Kavla ut en pizzaboll på mjölat bakplåtspapper. Det täcker nästan hela pappret.

Ha på tomatsåsen. Du vill inte göra pizzan för blöt men ändå så pass mycket att du känner bra med smak av den när pizzan är färdig.

Dra över bakplåtspappret med pizzan på den varma plåten och grädda i ca 5-7 minuter beroende på ugn, pizzan ska ha börjat bubbla och fått lite färg både ovanpå och undersidan av pizzan.

Då tar du ut den snabbt och har på salami och sen mozzarella sedan in i ugnen ett par minuter bara.

Flytta direkt över på galler.

 

Italiensk pizza, mat recept
Italiensk pizza!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *