Jordärtskockssoppa med baconströssel

Här kommer ett middagsrecept på en riktigt len och smakrik jordärtskockssoppa med baconströssel. Soppan är väldigt len i munnen med mycket smak samtidigt som den är mjuk i smaken.

Baconströsslet tillför sälta och tuggmotstånd. Jag serverade en surdegstoast med ost och timjan till.

 

 

Ingredienser:

300 g jordärtskockor

300 g potatis

1/2 gul lök

2 klyftor vitlök

Ett knippe eller ca 3 msk hackad färsk timjan

1 1/2 tärning hönsbuljong

7 dl kokande vatten

2 dl grädde

1 dl creme fraiche

1 1/4 dl vitt vin

1 paket bacon

Flingsalt

Svartpeppar

 

Gör så här:

Finhacka löken och vitlöken.

Skala och skär jordärtskockorna och potatisen i bitar.

Fräs löken mjuk i en kastrull med en klick smör utan att det tar färg.

Tillsätt sedan potatisen, jordärtskockorna, vitt vin, timjan, buljongtärningar och vatten.

Låt puttra under lock tills potatisen och jordärtskockorna är mjuka.

Under tiden så skär du baconen i bitar och steker krispigt. Låt baconet rinna av på papper.

När potatisen och jordärtskockorna är klara mixar du soppan slät med en stavmixer.

Ställ tillbaka på plattan och tillsätt grädde och creme fraiche.

Smaka av med salt och peppar.

Servera med knaperstekt baconströssel och en surdegstoast.

 

Jordärtskocksoppa med baconströssel, middagsrecept
En krämig och len jordärtskockssoppa med baconströssel och surdegstoast

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *