Jordgubbskaka med cream cheese frosting och kokos

Morotskaka är bland det godaste som finns av mjuka kakor så varför inte byta ut morötterna mot jordgubbar.

Denna är en saftig mjuk kaka med smak av jordgubb och fylld med en creame cheesefrosting smaksatt med kokos.

Jordgubbskaka med cream cheese frosting och kokos

3 ägg

160 g socker

240 g vetemjöl

1/2 tsk vaniljpulver

3 dl jordgubbspuré

1 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

1 1/2 dl rapsolja

1 msk jordgubbspulver

 

300 g philadelphia

100 g mjukt smör

4 – 5 dl florsocker

1 dl kokos

1 tsk vaniljpulver

 

2 dl kokos

Jordgubbar

 

 

Klipp ut bakplåtspapper till 3 bottnar (16-18 cm) och lägg varje.

Sikta ihop mjöl, jordgubbspulver, bikarbonat och bakpulver i en skål.

Vispa ägg, vaniljpulver och socker poröst i en annan skål.

Sikta ner mjölblandningen växelvis med jordgubbspurén och rapsolja.

Vänd runt allt försiktigt.

Häll lika mycket smet i alla formar.

Grädda på 175 C i ca 15 minuter. Känn med sticka.

 

För frostingen.

Mixa kokosen med stavmixer lite.

Vispa smör och florsocker tills smöret blir lite vitare.

Tillsätt philadelphia och vaniljsocker.

Låt stelna lite i kylen medan jordgubbskakan kallnar.

Bred ett lager mellan varje botten.

Täck med kakan med frosting, gör ett tunt  lager först som du låter stelna i kylen.

Styrk sedan på ett lager till.

Upprepa tills du har en jämnt lager.

Täck sidorna med kokos och garnera med jordgubbar.

 

Jordgubbskaka med cream cheese frosting och kokos, mjuk kaka, jordgubbskaka
Jordgubbskaka med cream cheese frosting och kokos
jordgubbskaka, mjuk kaka
Otroligt saftig!

 

mjuk kaka, jordgubbskaka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *