Jordgubbstårta med cheesecake mousse

Denna jordgubbstårta är riktigt frisk och god.

Hela tårtan är cheesecakebaserad men i mousseform istället.

Tack vare yoghurten, phialdelphian blir den inte alls tung och fet utan väldigt fräsch.

Sen ger jordgubbspulvret en helt fantastisk jordgubbssmak.

Jordgubbspulvret beställer jag härifrån och ni får 15% rabatt på allt när ni anger MamaAlexandras i kassan.

 

 

Jordgubbstårta med cheesecake mousse

100 g smör

1 1/2 dl kokos

10 digestivekex

 

2 1/2 dl grädde

250 g philadelphia

1 1/2 dl florsocker

3 gelatinblad

1 dl yoghurt

4 – 5 msk jordgubbspulver

1 dl rabarberpuré

 

Sätt fast ett bakplåtspapper på botten i en springform.

Smula sönder digestivekexen eller använd en mixer.

Smält smöret och blanda tillsammans med kexsmulorna och kokosen.

Tryck ut massan ordentligt över hela botten.

Ställ sedan formen i kylen.

 

Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med kallt vatten.

Vispa grädden (jag föredrar att vispa grädden på låg hastighet istället för hög hastighet tills den blir fluffig).

Blanda philadelphia, florsocker och jordgubbspulver i en egen skål.

Vispa samman allt och rör sedan ner yoghurten.

Värm rabarberpurén och rör i de urkramade gelatinbladen. Se till att gelatinbladen har blivit helt upplösta utan klumpar.

 

Blanda i rabarberpurén med mjukostkrämen.

Vänd sedan ner allt i grädden.

Bre ut moussen över kexbotten och låt den stelna i kylen i några timmar.

 

Smula över lite digestivekex och dekorera med jordgubbar innan servering.

 

cheesecaken tårta, jordgubbar

Jordgubbstårta med cheesecake mousse, tårta
Jordgubbstårta med cheesecake mousse

 

jordgubbstårta, jordgubbar, jordgubbsmousse

jordgubbstårta cheesecake, småkakor recept

 

moussetårta, småkakor recept

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *